Luminița Băltărețu

Luminița Băltărețu

Psiholog | Psihoterapeut


Website personal Contact

Astăzi, sunt psihoterapeut și de-a lungul anilor, am parcurs formări în analiză tranzacțională și psihoterapie psihofizică( Body Psychoterapy). În școală « Ascultă-ți Corpul » regăsesc principii și metode din marile orientări psihoterapeutice, exprimate într – un limbaj accesibil, cu instrumente de lucru care te duc direct la cauzele dificultăților tale. Îmi desfăşoar activitatea în psihoterapie şi consiliere individuală şi de grup în Bucureşți şi pe internet (prin Skype). În bună tradiție a familiei, am urmat Academia de Studii Economice – Specializarea Comerț – dorința arzătoare fiind să lucrez în Comerț Exterior, pentru că îmi doream să călătoresc, să văd locuri, să întâlnesc oameni, să construiesc lucruri noi. Vis împlinit, urmare a Revoluției din 1989 – acesta fiind primul moment în care am avut certiudinea că dacă îți dorești suficient de mult ceva, lucrurile « se leagă ».

Acum 10 ani, am făcut nebunia să îmi deschid propria afacere, un salon de înfrumusețare. Greutățile, neputințele, neștiintțele începutului au fost motorul altei căutări înfrigurate. Soțul mă întreba acuzator : Te plângi de prea mult bine, ai tot ce își poate dori o femeie și ești nemulțumită ? Ce cauți de fapt ?

Atunci nu știam să îi răspund că de fapt mă căutam pe mine ….

Începutul căutării de sine a fost întâlnirea cu Jacques Salome care, în dedicația făcută pe cartea « Curajul de a fi tu însuți » mi-a scris : « Luminița , ÎNDRĂZNEȘTE să fii tu însăți ! ».

Am urmat apoi programe și cursuri de psihoterapie, atât personală cât și de grup, pentru ca , în 2006, momentul în care am participat la primul atelier « Ascultă-ți Corpul » susținut în România de Lise Bourbeau și apoi la cursurile sale în Canada, să știu cu toată ființă mea că am găsit răspunsul. O filosofie holistică de viață, cu principii clare, cu instrumente simple, dar mai ales aplicabile în situațiile de viață de zi cu zi.

Avem nevoie să învățăm cum să schimbăm perspectiva și abordarea realității, să învățăm principii simple, dar universale.

Dincolo de teorie, transformarea vine din practică, din experimentarea în viață de zi cu zi, din observare și răbdare, perseverență și încrederea că lucrurile se transformă.

Acum îmi asum riscul de a fi eu însămi și dau sens existenței mele, trăind experiențe cu sens.

Articole de specialitate

18 September 2019

Ești mai mult decât așteptările tale

Timp citire: 4 minute Tu nu ești așteptările tale, ești mai mult decât atât! Așteptările sunt o capcană în care nici nu știi că […]
13 September 2019
scriere articol despre simon sinek incepe cu de ce agile thinking

Toate răspunsurile sunt aici

Timp citire: 3 minute Trebuie să recunosc că, până nu demult eu nu am auzit de Simon Sinek sau cartea lui “Începe cu de […]
7 August 2019

Credințele Limitative, o Enigmă

Timp citire: 2 minute Vă este familiar termenul? Dacă da, atunci săriți la sfârșitul articolului… sau nu? Credințe limitative – le-am cunoscut după numele […]